Sarcotheek

Hoe komen we er toch op? In onze lotgenotengroep gaat het er soms best hilarisch aan toe. En maar goed ook! Willen we het haalbaar houden dan is een vleugje humor geen slechte optie. Een vereiste zelfs.

Vandaag heb ik mijn meralgia paresthetica (het klinkt best hip, niet?), ofte ontsteking van de zenuw van het bovenbeen, verder laten onderzoeken in het ziekenhuis. De specialist kwam tot de verhelderende besluitvorming: tja, daar valt niet veel aan te doen. Misschien gaat het weg, misschien ook niet.

Soms wordt een infiltratie uitgevoerd in het bovenbeen om die ontstoken zenuw tot rust te brengen maar daar was ze absoluut geen fan van. Te weinig zekerheden, te risicovol, te weinig kans op succes. Tenminste dat is hoe ze er nu over denkt. Resultaat: bijkomende medicatie die mijn maag nog maar eens op de proef stelt, loszittende kledij dragen zodat de zenuw niet nog meer geklemd raakt, als het even kan wat vermageren (=lees tussen de corticosteroïdenkuren door) en het beste advies van de dag: leren mee leven. En dat op doktersvoorschrift! Il faut le faire!

U zegt wat? Inderdaad: “leren mee leven”. De overigens zeer sympathieke specialist kwam tot die bevinding simpelweg omdat er geen afdoende oplossing voor dit zoveelste mankement bestaat. Met een beetje geluk gaat het verdoofd gevoel, de pijn wel weg maar dat kan maanden duren. Met wat minder geluk is het blijvend en kan je een soort fantoompijn in dat been ontwikkelen en blijft het bovenste deel continu in een diepe winterslaap.

Eigenlijk betekent deze toestand weer een extraatje bij op de sarcoheuvel. Het wordt stilaan een Mount Sarco, een berg die niet meer te beklimmen valt. Een pleister op een houten been dus. Eentje met een trendy meralgia paresthetica wel. 😏 Een lotgenoot vroeg me waar ik zo’n grote pleister kon vinden. Eenvoudig toch: in de Sarcotheek. We lagen beiden langs de andere kant van de digitale melkweg in een deuk. Gelukkig maar!

Dat zou pas een booming business zijn. Iemand die exclusief materiaal levert aan sarcoïdose-patiënten. Van pilletjes tot verzorgende crèmes, spuitjes, pleisters, hulpmiddelen, … geloof me… wij laten de boel draaien. Non stop. 7 op 7. 24 op 24. Nooit een saai moment. En onze cynische humor krijg je er gratis en voor niks bij.

Zin in zo’n lucratieve package deal? 😉

Een gedachte over “Sarcotheek

  1. Hahahaha…. Beetje humor moet kunnen ja. Hoewel zeer vervelend (ik weet nu ook wat het is), maar vooral ook langdurige pijn. Zoals ik je al zei kan het maanden duren; ik ben nu precies 4 weken verder, en bespeur een lichte verbetering.
    Er is dus hoop!
    PS Ik heb nog wel wat pilletjes; kunnen per draadloze verbinding worden geteleporteerd. Tegen verzendkosten! 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s