Rijkdom

De Sarcoidosis Awareness Month komt tot een einde maar helaas kunnen we niet hetzelfde zeggen over onze ziekte. Die neemt geen rustpauze. Niet vandaag. Niet morgen. Nooit.

Van januari tot nu heb ik een hele resem onderzoeken gehad, deels als opvolging en controle, deels om andere zaken uit te sluiten. Algemeen gesproken valt de schade best mee. Op uitzondering van de rug die nog altijd niet optimaal is en de bijkomende trochanter bursitis ofte slijmbeursontsteking ter hoogte van beide heupen. Conclusie: extra fysiotherapie en zware ontstekingsremmers. In de bijsluiter van de chemische rommel staat dat maag- en darmproblemen mogelijke bijwerkingen zijn. Inderdaad, je raadt het goed… maag en darm werken in overdrive momenteel. Hoe kan het ook anders…

Maar weet je.. ook dat gaat weer voorbij. De laatste week hebben enkele heftige gebeurtenissen me nog meer doen inzien dat ik ondanks alles tevreden mag zijn. Er zijn zoveel ergere dingen dan dit. De multi-systeemziekte is geen pretje. Absoluut niet. Elke dag met pijn leven ook niet. En ik zou ontzettend veel geven om al is het maar één dag even pijnvrij te zijn. Maar ik heb tenminste nog de kans om te genieten van kleine gelukjes, de zonnestralen op mijn huid, de ontluikende natuur, de (weldra weer wat meer) nabijheid van familie en vrienden.

En die ziekte? Die had ik liever niet gehad. Maar ze heeft me wel geleerd stil te staan bij wat echt telt. Ik prijs mezelf gelukkig dat ze me die ‘mentale’ rijkdom gaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s