Fluffy friends

Medische issues. Met sarcoïdose in je lichaam weet je er helaas alles van.

Het begon eind oktober vorig jaar met een zware longontsteking, gevolg door chronische tandabcessen. Omdat het kwaad als was geschied moesten er enkele tanden uit. Nog geen 50 en al een brug rijker. Dat kwam hard aan.

Nadien volgden nog twee operaties in één maand. Niet alles was sarco-gerelateerd maar meestal was mijn multi-systeemziekte wel de aanstoker.

Twee ziekenhuisopnames in volle quarantaine door de coronamaatregelen en een maandenlange revalidatie verder zijn we eindelijk op de goede weg en kunnen we stilaan weer vooruit beginnen te kijken.

In heel die ellendige periode kon ik rekenen op mijn gezin, familie, enkele echte vrienden en mijn fluffy friends. Onze 17-jarige Britse korthaar Tattoo en onze lieve Berner Ness. Zij gaven mijn dagen kleur en weken niet van mijn zijde. Wanneer ik me wat minder goed voelde of emotioneel kwamen ze hun kopje op mijn been leggen en keken ze me met die trouwe ogen aan. Alsof ze wilden zeggen “komaan baasje, blijven vechten. Het komt wel goed”. Zij waren er altijd voor me.

En sinds kort is er een kleine knuffelbeer bij. Deze week mochten we onze Leonberger Tai verwelkomen. Leven in de brouwerij! Zoveel is zeker. Ze heeft zich nu al een weg gebaand naar onze harten en is intussen dikke vriendjes met onze grootste rakker.

Maar meer nog dan dat. Ze geeft me hoop en zin om verder te werken aan mijn herstel zodat ik weldra met haar kan gaan wandelen. Alles op zijn tijd. Nu geniet ik nog van haar fratsen in onze tuin en in huis.

En stapje voor stapje gaan we terug de wijde wereld in…

2 gedachten over “Fluffy friends

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s