Speelgoedwinkel

Als een kind in een speelgoedwinkel…. zo voel ik me. Superzenuwachtig om wat er op stapel staat. Ik zal jullie een geheimpje verklappen. Als de plannen blijven zoals ze zijn – want met deze aandoening kan je altijd voor verrassingen komen te staan 😉 – komen Rob en zijn vrouwtje ons begin volgende week opzoeken aan zee. Echt, ik meen het. Het is geen droom én als het er eentje is, dan wel een wondermooie!

Rob en ik, we hebben iets samen. 😉 We wonen dan wel kilometers van mekaar én in twee verschillende landen maar we voelen ons erg nabij. We begrijpen elkaar, we weten wat de ziekte met ons lichaam doet, voor onze omgeving betekent en hoe de aandoening sommige van onze toekomstdromen ongewild in een andere richting heeft geduwd. Maar we zijn allebei ook vechters en hebben er jaren terug onze missie van gemaakt om over de grenzen heen sarcoïdose onder de aandacht te krijgen, via onze blogs, via de verenigingen in België en Nederland, via lotgenoten. We porren mekaar altijd wel wat aan en zoeken samen steeds die grens weer op. Wij willen dat sarcoïdose bespreekbaar wordt, net als CVS, kanker, ALS, muco en alle andere aandoeningen die een chronisch of tijdelijk effect op je gestel kunnen hebben. En vooral dat er geld komt voor een degelijk én afdoend onderzoek.

Maar meer nog dan dat hebben we een klik. Jawel, vanaf het eerste moment dat we naar mekaar mailden of een Messenger-berichtje stuurden wisten we: Dit zit goed! Intussen zijn we al heel wat jaartjes verder, kennen we mekaars partners – twee toppertjes overigens 😉 – en blijven we mekaar op de voet volgen. Afstand of niet, in gedachten zijn we erg dichtbij.

Op het moment dat ik besloot een stapje terug te zetten met mijn blogs, deed ook Rob net hetzelfde. We wisten het niet van mekaar maar we voelden beiden aan dat er meer was dan onze ziekte en we wilden de tijd nemen om te proeven van wat er in ons aangepast leventje voor ons nog is weggelegd.

En, het eerste resultaat daarvan is dat we samen een dagje aan zee gaan doorbrengen. Als dat geen topidee is! Rob en zijn vrouwtje zakken normaal begin volgende week naar België af en mijn echtgenoot en ikzelf kijken er reikhalzend naar uit. Samen praten, genieten, wandelen, oergezellig kletsen, een hapje eten en gewoon echt gelukkig zijn om die kleine maar o zo heerlijke hartverwarmende momenten.

Ik weet nu al dat ik aan het raam zal staan kijken tot die vertrouwde vriend naar me zwaait en ik in zeven haasten – iets minder snel helaas wegens die …hernia in mijn rug – naar beneden snel om hem en zijn vrouwtje een échte Belgische knuffel te geven. Ik weet nu al dat ik net als een kind in een speelgoedwinkel ontzettend zenuwachtig zal zijn om wat zal komen, om wie ik zal zien, om wat het voor me zal betekenen op dat moment én nadien. En net als dat kind zal ik die dag vasthouden als iets kostbaars, iets dat niemand me nog zal afnemen.

Sinds mijn sarcoïdose ben ik heel spaarzaam geworden op mijn vriendenkring. Ik bedoel dat niet slecht maar de energie die ik heb wil ik goed besteden, met belevenissen én met mensen die me gelukkig maken. Met familie en vrienden waar ‘geven en nemen’ de gang van zaken is en waar je elke seconde van elke minuut weet wat je aan mekaar hebt. Ik dacht het vroeger wel maar ik heb helaas geen tijd in overvloed. Ik moet wikken en wegen, rusten en nadenken alvorens ik een belofte aan iemand doe. Maar als iemand zo waardevol me een berichtje stuurt op een zomerse vrijdagavond ‘hey we komen normaal jouw kant uit begin volgende week’ dan maakt mijn hart een sprongetje en weet ik zo dat het een onvergetelijke dag zal worden. Neem daar nog een ander stel topmaatjes bij die ook richting zee afzakken en dan kan het helemaal niet meer stuk! Tijd voor heerlijke herinneringen…

Rob, Lubert, we kijken er ontzettend naar uit! We zijn altijd dichtbij, maar begin volgende week… nog net dat tikkeltje meer. x

2 gedachten over “Speelgoedwinkel

  1. Wat klinkt dat lekker enthousiast en blij. Ik wens jullie heel erg veel plezier toe samen en wacht vol spanning de blogs af die daarna vast en zeker zullen komen als jullie weer uitgerust zijn. Geniet ervan. 😘

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s