Leeshonger

Kennis vergaren. Lezen hoe anderen met chronische aandoeningen omgaan. Een gevoel hebben van herkenning, bevestiging.

Toen mijn diagnose enkele jaren geleden werd gesteld viel ik compleet uit de lucht. Ik had nog nooit over sarcoïdose gehoord tenzij bij dr House 😉 en wist ook niet wat me te wachten stond. Ik ben altijd een boekenwurm geweest maar over sarcoïdose viel er in de bibliotheek niet echt veel literatuur te rapen. En ook dr Google bood op enkele wetenschappelijke artikels na niet veel uitkomst. SEO-gewijs was en is er nog veel werk aan de winkel.

Tijdens mijn zoektocht op het net leerde ik de belangenverenigingen in België en Nederland kennen. Hen volg ik vandaag nog altijd op de voet.

Verder blijf ik uitkijken naar literatuur die me meer inzicht kan geven in chronische en systeemaandoeningen. Ik heb al enkele boeken verslonden. In sommige gevallen helpen ze me verder op weg. Soms zijn ze niet echt “my cup of tea” en vind ik ze te theatraal, te fake of net te weinig doorleefd.

Onlangs viel mijn oog op het boek van Dr. Van Kerckhoven. “Altijd moe en chronische pijn? Genees jezelf van CVS, burn-out, migraine en andere uitputtingsziekten.” Een boek met oefeningen, tips om de signalen van je lichaam beter te herkennen en het probleem aan te pakken. Ik geef toe… mijn eerste reactie was “yeah right”! Alsof ik ook maar enigszins zelf in de hand heb wat die sarco-beestjes met me van plan zijn. Maar de nieuwsgierigheid was gewekt… wat als? Stel je voor dat ik hierin handvaten vind die mij helpen sterker te staan wanneer er een nieuwe sarco-aanval komt. Dat ik beter gewapend aan de frontlinie kan staan? Dan loont het toch de moeite om het boek eens te lezen.

En hier zit ik dan…. in de zetel met het boek op de schoot. Als ik een vraag al bevestigend kan beantwoorden dan is het wel de titel.

Let the story begin….

2 gedachten over “Leeshonger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s