Orgaandonor

Gisteren hebben mijn echtgenoot en ikzelf ons geregistreerd als orgaandonor. Ik weet ook van andere sarcoosjes dat ze officieel geregistreerd staan. En toch is dat met onze ziekte niet zo evident.

Onze organen kunnen immers door de ziekte aangetast zijn en bijgevolg niet meer bruikbaar voor donatie. Om die reden heb ik me eerst geïnformeerd bij een arts die mee verantwoordelijk is voor de transplantaties. Hij gaf aan dat er geen contra-indicatie was waaruit zou blijken dat ik het niet mocht doen. Elk orgaan dat potentieel getransplanteerd kan worden, wordt immers eerst grondig onderzocht. Er schuilt dus geen risico in.

Jammer dat ik geen bloed mag geven want met O- zou ik wel een gewilde schenker zijn….

Deeltjes van mij die ooit iemand anders zullen kunnen redden zijn dus sarcovrij gebleven. Gezond. En dat is ook een opsteker voor mezelf. Dat in dit chronisch aangetaste lichaam nog materiaal zit waar de sarcobeestjes geen vat op hebben gehad. Onderdelen die vitaal zijn, energiek, ja zelfs gezond én een leven kunnen redden wanneer mijn laatste adem werd uitgeblazen.

Voortaan heb ik een donorkaart op zak en staat het ook in mijn dossier genoteerd.

Gisteren was ons stadhuis in het kader van de actie #MakeBelgiumGreatAgain uitzonderlijk open voor donorregistratie. En daar hebben mijn echtgenoot en ikzelf dankbaar gebruik van gemaakt. De actie bleek een succes. Verspreid over België registreerden 27.000 mensen zich. Een teken van hoop voor al degenen die wachten op een tweede kans.

Want wat is er mooier dan aan het einde van je leven iemand te kunnen helpen zodat die terug een sprankeltje hoop kan koesteren.

3 gedachten over “Orgaandonor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s