Avondje uit

De muziek van Andrea Bocelli heeft me altijd kunnen bekoren. Toen we maanden geleden vernamen dat hij naar het Sportpaleis in Antwerpen zou komen, hebben we iets geks gedaan: twee tickets geboekt.

Waarom gek? Omdat naar een concert gaan met sarcoïdose in je lijf en leden geen lachertje is. Het is zwaar, fysiek slopend en dus ook zenuwslopend. En toch wilde ik dat risico graag nemen. Hoe dichterbij de datum, hoe meer ik er echter over begon te piekeren.

Een gezond iemand staat hier niet direct bij stil maar voor ons is een uitje ontzettend zwaar. Het vraagt veel voorbereiding en vaak ook een herstel achteraf. Het zuigt zoveel energie uit ons dat er nadien niet echt iets overblijft.

Vandaag bereikte mijn stressniveau een hoogtepunt. Ik begon uit te tellen hoeveel uren ik op de been zou moeten zijn voor twee uurtjes concert. En dat viel dik tegen. De omgeving aan het Sportpaleis is een hel wat parking betreft. Als de deuren openen om 18 uur houdt dat in dat je er rond 16 uur mag zijn om die parkingplaats nog te kunnen verzilveren. Het concert zelf start om 20 uur en duurt tot 22.30 uur. Nadien schuifelen om de zaal te verlaten, aanschuiven voor de parking en nog een klein uurtje huiswaarts. Snel gerekend een 8 à 9 uur op de beentjes. Een onmogelijke opgave dus.

Tot mijn man en ik met het subliem idee kwamen om een kamertje te boeken in een hotel nabij de locatie. Zo gezegd, zo gedaan! We checken morgen rond de middag in, flaneren dan rustig in Antwerpen rond, gaan wat rusten op de kamer en vertrekken nadien heerlijk relax naar ons concert. Nadien zijn we in 10 minuutjes op onze kamer. Beentjes omhoog, uitslapen en zondag na een gezellig ontbijt huiswaarts.

Mijn stress voor morgen is met de noorderzon vertrokken. Als sarco-patiënt word je een expert in het zoeken naar oplossingen om de kwaliteit van je sociaal leventje nog op een aanvaardbaar niveau te houden. Of zoals ze zeggen… het aangename aan het onaangename koppelen. Nu kan ik niet enkel uitkijken naar een concert van een topzanger maar ook naar een gezellig weekendje quality time met mijn echtgenoot. En moet ik niet uitgeput na een uurtje muziek verstek geven omdat mijn lichaam resoluut op de stopknop duwt.

5 gedachten over “Avondje uit

  1. Wat een super oplossing. Ik wens je heel erg veel plezier.
    Zo zitten wij op dezelfde manier te kijken naar een oplossing om het conceet van Guus Meeuwis Groots met een zachte G te kunnen bijwonen, of André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. Met overnachting.

    Geliked door 1 persoon

  2. Seerst even op vakantie. Voor het errst sinds 2014 lukt dat. Eerst was er geen geld voor, het jaar later onze verhuizing, vorig jaar andere auto. Wij gaan in de voorjaarsvakantie lekker uitwaaien met onze dochter en hond op Texel. Een hele week lang in een vakantiehuisje van BelVilla voor een betaalbare prijs. Ik verheug me erop. De reis zal heftig zijn: van hier naar Den Helder is 3,5 uur, dan nog 20 minuten op de boot en dan rijden naar Cocksdorp. Dan uitrusten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s