Wegversperring

We beginnen eraan! Andere mensen zijn nu volop aan de kusronde om collega’s en/of familie een goed jaar te wensen. Ik zit in het Universitair Ziekenhuis van Leuven voor een nieuwe reeks testen in het kader van mijn sarcoïdose.

De activiteit van dat beestje moet regelmatig opgevolgd en gecontroleerd worden. En dat betekent testen, onderzoeken, consultaties en vergelijkingen maken met vorige beelden. Nakijken of alles stabiel blijft, erger wordt of er een nieuwe batterij aan medicatie nodig is.

Het nieuwe jaar wordt goed ingezet met een resem onderzoeken: een bloedstaal, een urinestaal, een echografie van het hart, een ct scan van de longen, een ergospirometrietest en een EMG. Nadien volgen nog een huidbiopsie en een oogtest. 

Om het poëtisch uit te drukken geef ik mijn lichaam vandaag en ook gedurende enkele andere dagen aan de medische wetenschap in de hoop het spoor van mijn sarco-beestjes te ontdekken en een doeltreffende wegversperring op te zetten. Als ik ooit de oplossing vind om die eindeloze rit te stoppen door middel van een eenrichtingsverkeer, ben ik de eerste om hieraan mee te werken.

Ik kijk niet uit naar al die onderzoeken maar wel naar het moment waarop de puzzel in elkaar past en eindelijk werk gemaakt kan worden van een gezonde kuur.

Een gedachte over “Wegversperring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s