Brainfog

Het duizelt nu al dagen in mijn hoofd. Pompende hoofdpijn, een druk alsof ik in een bankschroef zit en geen medicatie die blijkbaar efficiënt helpt.

Het licht doet pijn, mij uren concentreren vraagt een enorme inspanning, mijn ogen prikken, mijn nek voelt gespannen aan en mijn hoofd doet zelfs gewoon pijn omdat ik het rechtop probeer te houden. Ik hoop dat deze bui weer snel overwaait want bij momenten heb ik die sarcokwaaltjes echt gehad.

Zeker wanneer dit nog gepaard gaat met ‘blur’ in mijn hoofd. Moeilijk uit mijn woorden geraken, vergeten waar ik bepaalde dingen heb gelegd tot de naam van bepaalde voedingsmiddelen gewoon even niet kunnen uitspreken. “Allee, je weet toch, allee… verdorie hoe noemt dat ding weer?”. Die brainfog houdt me in de tang. 

Het is een typisch fenomeen bij een systeemziekte zoals sarcoïdose. Dat komt deels door de oververmoeidheid maar ook door de prikkels die niet altijd de juiste signalen geven. Alles draait vanbinnen wat in de soep. En dat leidt soms wel tot vreemde situaties. Het is best beangstigend. Deze week zei ik nog: “Wie weet krijg ik gewoon Alzheimer als dit zo verder gaat.”. Het zal zo’n vaart niet lopen maar het voelt wel vreemd wanneer simpele dingen even niet meer lukken. Je voelt je machteloos en je hoopt elke dag dat het stopt en je gewoon weer vlot zinnetjes kan maken. En niet… euh wacht even, goh ik kan er niet op komen….

Ze geven mooi weer dit weekend. Ik hoop dus dat de mist in mijn hoofd weer optrekt, dat die barstende hoofdpijn wat milder wordt en dat ik maandag de naam nog weet van mijn chronische ziekte.😉

2 gedachten over “Brainfog

  1. Herkenbaar. Wat zei je ook alweer? Oh ja, ik weet het alweer…. Nee, ben het toch ff kwijt. Het had iets met het weer te maken… en iets met kikker, fog ..frog..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s