Vitamine Zee

Mijn longen hebben gesnakt naar dit weekend. Twee dagen aan zee betekent immers zoveel als een tweedaagse zuurstofkuur voor mijn gevoelige longen.

Door mijn sarcoïdose zitten de longen vol granulomen,ontstekingshaarden dus, en vraagt het vrij veel inspanning om voldoende zuurstof door te laten zodat het hele lichaam kan worden bediend. Die 14.000 witte bloedcellen hebben de neiging om de boel af en toe te saboteren zeker ter hoogte van de longen met kortademigheid, benauwdheid, … tot gevolg.

Hier aan de Belgische kust, op een plekje dat nog niet overspoeld wordt door massatoerisme, is er ruimte in overvloed om eens extra diep in te ademen en die zieke longen te voeden met jodium. 

De gezonde zeelucht doet mijn gestel goed. Het lijkt alsof één shot jodium zich onmiddellijk een weg baant via mijn longen naar alle vezels in mijn lichaam. Een korte gezondheidskuur die me na een helse week de energie geeft die ik broodnodig heb. Neem daar een lading vitamine D bij die de zon me gratis als extraatje bezorgt en je voelt je automatisch heropleven.

Spijtig dat ik geen zakjes met lucht kan vullen wanneer ik zondagavond terug naar het binnenland trek om de dag nadien de werkweek aan te vatten. Ik geef toe, het zou een vreemd zicht zijn me tijdens een vergadering aan een zakje te zien zuigen maar wat zou het me soms een boost geven. Wanneer je longen weer lastig doen of je zo’n beklemmend gevoel geven gewoon wat zeelucht bijtanken in plaats van me vol te proppen met corticosteroïden… daar teken ik voor!

Dus mensen op de dijk als je dit weekend iemand vreemd ziet happen in het niets: no worries! Ik ben niet gek… ik ben volop bezig mijn voorraad jodium in te slaan.

Of heb ik ze dan toch niet allemaal op een rij? Ach, laat het dan te wijten zijn aan het rantsoen zuurstof waar ik het al meer dan twee jaar mee moet doen. 😉

Tijd dus om dit weekend een noodvoorraad aan te leggen!

2 gedachten over “Vitamine Zee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s