Sarcomodus

Het voelt niet goed… dat vermoeide lichaam van me. Terwijl ik zaterdag een vrij “goede” en rustige dag had sloop gisterenavond de zeurende pijn mijn lichaam weer binnen.

Onbegrijpelijk voor iemand die zelf zoiets niet voelt. Maar van het ene op het andere moment krijg je weer volop af te rekenen met die verdomde sarco-pijnen.

Het lijkt alsof er dan iets door de bloedbanen van je lichaam kruipt en elke plaats waar het langskomt aantast, doet verkrampen. Het begon gisteren in mijn handen, gevolgd door mijn armen, benen en voeten. Sinsdien is mijn lichaam weer in sarcomodus. Ik hoop dat de bui snel overwaait want het is een onaangenaam, beklemmend en pijnlijk gevoel. Alles lijkt verkrampt en reageert overgevoelig bij de minste aanraking.

Ik vermoed dat het beëindigen van de zoveelste kuur met corticosteroïden er wel voor iets tussenzit. Ik mocht van mijn pneumoloog even stoppen met die chemische rommel omdat de laatste longtesten stabiel waren gebleven. Niet goed… maar ook niet verslechterd.

En dan is het afwachten hoe die sarcobeestjes gaan reageren. Blijven ze rustig of maken ze een vreugdedansje omdat ze niet langer onder druk gehouden worden door de medicatie? Hoe ik me nu voel lijkt het alsof er een zwaar feestje aan de gang is in mijn lichaam met heel veel genodigden… behalve ik. Een party waarbij de champagnekurken vlot knallen en telkens een prikje geven ter hoogte van zo’n overgevoelige plek.

Ik hoop dat die sarcoosjes snel door hun voorraad drank heen zijn en vermoeid in slaap vallen. Dan zal dit zeurende gevoel in mijn lichaam automatisch weer verminderen en krijgt het eindelijk de kans om tot rust te komen.

Als ik nu eens een slaapliedje zou zingen, misschien kan dat wel helpen? En vallen die verdomde sarco-beestjes sneller in slaap? Of zou ik dan eerder vreemde blikken krijgen op de trein en zo’n ‘ocharme dat mevrouwtje praat tegen zichzelf’-gelaatsuitdrukking?

Laat ik het maar bij neuriën houden… wie weet helpt het ook.

Mmmmm….mmmm…. mmmm……

Een gedachte over “Sarcomodus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s