Miljoenpoot

Vandaag was een goede dag. Een dag waarop de adrenaline in mijn bloed volop zat te pompen en ik bergen kon verzetten. Heerlijk dat gevoel van even niet moe te zijn, geen pijn te hebben aan gewrichten of spieren, niet kortademig te zijn… kortom mezelf te zijn.

Ik voelde het al toen ik vanochtend opstond. Het ging veel vlotter, de spieren waren minder pijnlijk, de benen minder stram. En ook de wandeling te voet tot aan het station lukte wonderwel. Het was erg druk op het werk, maar zelfs die hectische dag verliep vlot en gecoördineerd. Van het ene overlegmoment naar het andere, van de ene taak naar de andere. Heerlijk die afwisseling én die energie.

Het mooiste compliment kreeg ik tijdens de dag van een collega: jij bent net een “miljoenpoot”. En zo voelde ik me ook. Iemand die alles perfect onder controle had, vlot overschakelde van het ene project naar het andere, collega’s mee op weg hielp en even niet geconfronteerd werd met fysieke ongemakken.

Ook al weet ik dat die sarcoïdose in mijn lichaam me regelmatig dwingt om de drukte een halt toe te roepen, laat me gewoon vandaag even genieten, laat me even niet aan die systeemziekte denken… even mijn oude ik zijn. Nog eens ervaren hoe het voelt om gezond en zonder kopzorgen me volledig te focussen op wat voor mij belangrijk is. Mijn sociaal leven, mijn werk, mijn collega’s, mijn familie en vrienden.

Niemand weet wat morgen brengt, maar vandaag voelt mijn lichaam zich goed. Vandaag heeft mijn kracht de bovenhand en krijgen de sarco-beestjes me niet klein.

Sinds de diagnose is gesteld heb ik altijd gezegd dat ik zal blijven vechten tegen deze systeemziekte die in mijn lichaam huist. Die mijn hele zijn stevig door elkaar heeft geschud en me gedwongen heeft een zoektocht aan te vatten naar een ander evenwicht.

Vandaag heb ik het gevecht gewonnen en daar kan ik alleen maar gelukkig om zijn. Op naar de volgende battle.  1-0 voor mij.

2 gedachten over “Miljoenpoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s