Verwondering

Ik weet niet hoe jij het aanvoelt, maar sinds ik sarcoïdose heb, ervaar ik alles scherper, duidelijker, échter. Zowel de goede als de slechte dingen.

Heb ik een slechte dag, dan weegt alles loodzwaar. Maar heb ik een goede dag dan kan ik me veel meer dan vroeger verwonderen over kleine dingen. Ik neem de tijd nu om stil te staan bij zaken die vroeger vanzelfsprekend waren. Ik kan intens genieten van gezellige momenten met vrienden of familie en maak me veel minder druk in zaken waar ik toch geen vat op heb. Sarcoïdose heeft er vreemd genoeg toe bijgedragen dat ik ontdekt heb wie en wat belangrijk voor me is.

Ik heb nog altijd een hectisch leven, ook al probeer ik de balans beter te bewaken, maar ik neem de tijd nu om te genieten van alles waar ik vroeger gewoon voorbij holde. Een ster aan de hemel, een prachtige zonsondergang, de rust van de zee, …. Als een klein kind kan ik vol verwondering zitten kijken naar een bloem die ontluikt. Ik ontdekte onlangs een najaarsroos in onze tuin en vroeg me af hoe sterk ze wel niet moest zijn om de koude, de wind en de regen te trotseren en toch overeind te blijven staan.

Die bloem vertelt ons verhaal… niet? Ondanks de vele onderzoeken, twijfels en ongemakken, blijven we altijd verder gaan, krijgen ze ons niet klein. Blijven we net als die roos zoeken naar een straaltje licht aan de horizon. En hoe onzeker we ons soms ook voelen, telkens opnieuw rechten we onze rug… en gaan we ertegenaan.

20161125_102426_resized

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s